Restoran dementnih konobarica, gde ne znate koje jelo stiže

Jedna od najiritantnijih svari koja može da vam se dogodi u restoranu jeste da naručite jedno jelo, a dobijete drugo. Ipak, jedan restoran u Japanu odlučio je od pogrešnih jela napravi jedinstveni događaj edukativnog karaktera.

Izvor: boredpanda.com
Podeli
Foto: Thinkstock / Ilustracija
Foto: Thinkstock / Ilustracija

“Restoran pogrešnih narudžbina” u Tokiju odlučio je da na par dana zaposli konobarice sa demencijom.

Vlasnici namerno nisu obaveštavali goste o čemu je reč, jer su smatrali da bi to uticalo na njihovu percepciju o demenciji. Ovako su se posetioci na licu mesta suočavali sa problemima dementnih ljudi i sticali više razumevanja.

Uticajna blogerka Mizuho Kudo, jedna od mušterija, rekla je da je naručila hamburger, a da je umesto toga dobila nudle. Ipak, ističe da je hrana bila izuzetno ukusna i da su konobarice bile vrlo ljubazne.

“Delovalo mi je kao da se prilično zabavljaju”, rekla je.

Nakon probnog perioda koji je trajao od 2. do 4. juna, planira se još jedan specijalan događaj koji će biti održan 21. septembra, na Dan Alchajmerove bolesti.

Prati B92 na Viberu

Zanimljivosti

Odmor iz snova: Najlepša ostrva sveta

Nema šanse da ovih dana na usijanom asfaltu i temperaturama koje se ne spuštaju ispod 30 stepeni, bar jednom niste poželeli da se "teleportujete" na neko rajsko ostrvo i tamo ostanete neko vreme. Bar do jeseni, ako bi ikako bilo moguće...

Zanimljivosti četvrtak 29.06. 09:05 Komentara: 12

Ni Ibica, ni Grčka: Ova zemlja nije sinonim za more, ali...

Verovali ili ne, Kornvel i Devon u Velikoj Britaniji imaju plaže koje komotno mogu da pariraju onima u evrospkim letovalištima. Zapadna obala Engleske impresivna je baš poput Ibice ili Maldiva, ali ako se pitate koja je glavna razlika engleskih plaža i onih egzotičnijih u Evropi, odgovor je hladna voda. Ipak, to nas ne sprečava da se divimo lepoti zapadne obale Engleske.

Zanimljivosti sreda 28.06. 12:18 Komentara: 37
strana 1 od 686 idi na stranu