Izvor: Tanjug

Američka ambasada u Londonu pozvala je tromesečnu bebu na ispitivanje o terorizmu, nakon što je njen deda napravio grešku prilikom popunjavanja obrasca za vizu u elektronskom sistemu za odobravanje putovanja (ESTA).

"Gardijan" piše kako je porodica tromesečnog Harvija Kenion-Kernsa nameravala da otputuje iz Velike Britanije u grad Orlando u Floridi. Harvijev deda Pol Kenion je na pitanje "Da li nameravate ili ste ikad učestvovali u terorističkim aktivnostima, špijunaži, sabotaži ili genocidu?", greškom kliknuo na opciju "da", zbog čega je dečak koji živi u gradu Pojnton pozvan na razgovor u ambasadu u Londonu.

"Nisam mogao da verujem da nisu shvatili da je reč o grešci i da beba od tri meseca ne može nikome da naudi", rekao je 62-godišnji Kenion, koji je naknadno shvatio šta se desilo.

Prema njegovim rečima, putovanje do Londona i nazad trajalo je gotovo deset sati, što je više od leta od Mančestera do Orlanda, a greška ih je koštala i 3.000 funti (oko 3.537 evra).

"To je zaista bila skupa greška, ali sam se nadao da će to američka ambasada primetiti. Sumnjam da bi teroristi prilikom popunjavanja obrasca izabrali opciju 'da'", rekao je Kenion. Dodao je da je dečak prilikom ispitivanja bio vrlo strpljiv i da nije plakao.

"Razmišljao sam o tome da ga na ispitivanje odvedem obučenog u narandžasti kombinezon, ali nisam bio siguran u smisao za humor zaposlenih u ambasadi, pa sam odustao. Naravno da moj unuk nije učestvovao u genocidu, niti špijunaži. Doduše, nekoliko puta je sabotirao pelene, ali o tome nisam govorio u ambasadi", rekao je Kenion.

Pošto viza nije stigla na vreme kada je planiran let Keniona i njegove supruge, dečak je sa roditeljima otputovao nekoliko dana kasnije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.