Izvor: punkufer.hr

Tomas Pamperin je vlasnik, kuvar, konobar i perač posuđa u najmanjem restoranu u Danskoj – "Njordvestu".

Ovaj ugostiteljski objekat može istovremeno da primi samo osam osoba, a nalazi se na trgu Utterslev u Kopenhagenu.

"Umesto da radim za ljude koji ne cene moj rad, radije imam svoj restoran gde mogu da budem svoj. Iako mi ponekad nedostaje neko s kim bi mogao da razgovara", priznao je Pamperin, koji je restoran otvorio u septembru 2016.

Zbog manjka kvadrature njegov prostor za kuvanje lišen je velikih pomagala kojima su opremljene profesionalne kuhinje. Ipak, uprkos tome, tamo se može videti aparat za pripremanje hrane sous-vide tehnikom, dve rerne i mikser.

Za obrok od četiri ili pet jela naplaćuje 39 ili 46 evra, a u cenu je uključeno i vino.

Pre nego što otvori restoran u 18 sati, Tomas pere sudove, glanca čaše i pribor za jelo, postavlja sto, usisava, mesi testo za hleb, seče sve namirnice i priprema sve ostale sastojke potrebne za večeru. Kada gosti odu, mora da opere celu kuhinju, pre nego što je zatvori u 23 sata.

Kao i mnogi drugi mladi kuvari njegove generacije, Pamperin veruje u pripremu sezonske hrane koja je uzgojena na lokalnim poljoprivrednim gazdinstvima. Upravo zato se jelovnik stalno menja i prilagođava dostupnim namirnicama.

"U mojoj kuhinji se ništa ne baca, čak i ako treba da potrošim sat vremena više da iskoristim namirnicu do kraja", zaključuje Pamperin.

#nordvest #nv #restaurant #mad #nordisk #utterslev #københavn #foodie #solo

A post shared by Thomas Pamperin (@njordvest_restaurant) on

.

#nordvest #nordisk #utterslev #restaurant #spis #5 #retters #menu #københavn #ukompliceret #simpelt #mad

A post shared by Thomas Pamperin (@njordvest_restaurant) on

.

.

.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.