Bolji od Diznilenda: Najbolji aerodrom u Evropi

Poznato je da je Međunarodni aerodrom Čangi u Singapuru proglašen za najbolji na svetu jer ima besplatan bioskop, bazen i kompjuterske konzole za igranje video-igara uz besplatan internet i brojne zanimacije. Ovu titulu u Evropi nosi Međunarodni aerodrom u Minhenu.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Iako je na četvrtom mestu u svetu, u Evropi je deset puta proglašen za najbolji u poslednjih 12 godina, piše Telegraf. Evo i razloga.

1. Ima sopstvenu pivaru

Osim sopstvenih piva, uz njih dobijate kobasice i kiseli kupus, dok vas zabavlja bend koji svira uživo. Bitno je samo da ne sretnete i svog pilota u pivari pre leta.

2. Letovi su tačni

Prema merenjima OAG.com, Minhen je jedan od najtačnijih aerodroma na svetu kada je reč o letovima, sa 87,71 odsto aviona koji su sleteli/uzleteli na vreme.

3. Wi-Fi je potpuno besplatan

Veliki broj aerodroma naplaćuje internet ili je besplatan prvih 10 do 15 minuta, dok je na savremenijim aerodromima korišćenje besplatno do 90 minuta. Aerodrom u Minhenu velikodušno pruža uslugu besplatnog korišćenja interneta još od 2014. godine.

4. Nudi surfovanje

Ovaj aerodrom je bio domaćin najvećeg veštački napravljenog talasa na svetu u oktobru prošle godine. Jednom godišnje na ovom mestu moguće je pokazati svoje surferske veštine.

European Championship in stationary wave riding at #munich #airport !

A post shared by Munich Airport (@munich_airport) on

5. Veliki tobogan i mini golf

U okviru kompleksa nalazi se veliko igralište i teren za mini-golf, a tu je i istorijska letelica u koju možete da uđete i istražite je. U narednom periodu planira se proširenje igrališta sa pet zabavnih zona - Afrika, Azija, Evropa, Severna i Južna Amerika.

6. Dobro je povezan

Vozom je potrebno 40 minuta da iz centra grada stignete na aerodrom. Voz ide ovom trasom svakih deset minuta, a karta košta 8,80 evra.

7. Ima božićni vašar i klizalište

Zima u Nemačkoj je nezamisliva bez božićnog vašara, a u zabavu je uključen i aerodrom. Deda Mraz, klizalište i više od 50 štandova osvane tokom praznika u kompleksu. Nudi se dobro vino, medenjaci i ručno pravljene stvari.

8. Lagan je za kretanje

U svakom delu imate interaktivne InfoGatese u kojima se detaljno navodi sve, počevši od lokacija prodavnica kojih ima više od 150, do informacija o letovima i redu vožnje vozova.

.

9. “NapCab” kabine za dremanje

Ukoliko želite privatnost ili da odremate, možete da upotrebite kabine za dremanje koje koštaju 10 evra po satu. Sadrže krevet, sto i muziku koju sami birate.

10. Providan je i ima mnogo sedišta

Aerodrom je dobio pohvale za osvetljenost, providnost i udobnost. Skajtreks mu je dao i pet zvezdica za usluge unajmljivanja automobila, kvalitet informacija na ekranima, usluge i slobodna sedišta.

.

Lights on at Munich Airport! /JR #munichairport #flughafenmünchen #airport #flughafen #aviation #tower #lights #night

A post shared by Munich Airport (@munich_airport) on

Prati B92 na Viberu

Zanimljivosti

Kako je italijanski postao jezik ljubavi

Italijanski jezik toliko je strastven i zavodljiv, da već na prvo slušanje osvaja srca većine turista. Ali, to nije slučajnost – brojni pesnici i umetnici vekovima su radili na razvoju ovog jezika. Saznajte u nastavku teksta nešto više o njegovoj istoriji.

Zanimljivosti četvrtak 22.06. 14:55 Komentara: 4

Monako, Vatikan.... Šta kada je država premala za aerodrom?

Na površini Međunarodnog aerodroma Dubai moglo bi stati 14 država veličine Monaka. Ipak, ova mala mediteranska kneževina igra važnu ulogu na polju avijacije. Najmanja zemlja na svetu korene ima u političkim dogovorima u eri putovanja na konjima, ali moderno doba nameće stalnu potrebu za razvojem avionskog saobraćaja.

Zanimljivosti utorak 20.06. 17:40 Komentara: 4
strana 1 od 684 idi na stranu