Izvor: B92

Sakura ili cvetanje trešnjinog cveta na Okinavi je počelo još u januaru, ali pravi "ružičasti sneg" nastupiće u martu, pa tada treba planirati putovanje u Japan, gde se organizuju brojni festivali u čast proleća.

Izvor: Novosti.rs

Ipak, kome je Japan daleko, može i do gradova u Evropi koji u svojim parkovima slave trešnjin svet.

Pariz, Francuska - Ko se zatekne u Gradu svetlosti u martu treba da prošeta Marsovim parkom i uživa u sakuri sa Ajfelovim tornjem u pozadini.

London, Velika Britanija - Postoji mnogo parkova u kojima se može doživeti sakura, ali Ki bašta u martu izgleda kao da je na nju pao ružičasti sneg!

Berlin, Nemačka - Garten der velt ima tematski deo namenjen Aziji, ali ko se zatekne u Bonu može da šeta čitavom ulicom pod trešnjinim cvetom. U Hamburgu se svakog maja organizuje festival posvećen trešnjinom cvetu i Japanu.

Foto: Thinkstock

Prag, Češka - U Petrinom parku svakog proleća procveta bezbroj sakurinih cvetova, a ulaz se ne plaća.

Rim, Italija - Prošetajte parkom Lago, koji na proleće preplave ružičasti cvetovi japanskih trešnji.

Foto: Thinkstock

Kopenhagen, Danska - Sakura festival se u Kopenhagenu održava krajem aprila, a to je odlična prilika da se u ovom lepom gradu uživa u kasnom mirisu proleća.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.