Izvor: Jutarnji.hr

Korisnici Reddita odlučili su da saznaju što više o događajima u avionu o kojima putnici ne mogu ništa da saznaju. Zato su pozvali stjuarde i stjuardese, kao i druge zaposlene da im otkriju svoje tajne i odogovore na pitanje – “Šta putnici ne znaju?”.

Stjuardese su već na sličnim platformama pisale o toj temi, pa su korisnici saznali da vrata toaleta za svaki slučaj treba držati rukom zatvorena i da putnici ponekad uzalud stavljaju katance na kofere. Ipak, odgovori su ovaj put bili znatno neprijatniji.

Mnogi putnici su u avnionima videli mrlje od vlage i pretpostavili da je u pitanju obična voda, ali iza toga može da se krije nešto mnogo gore.

“Nisam stjuard, ali radim na ukrcavanju u avione. Avionima se vrlo često šalju tela preminulih. Neka se nalaze u vrećama, neka ne. Dvaput za sedam godina, koliko sam radio taj posao, dogodilo se da su telesne tečnosti iscurile iz kesa ili kutija s telima i razlile se po prtljagu putnika”, napisao je jedan od korisnika.

Drugi su saznali da nikada ne bi trebalo da skidaju cipele.

“Radim kao stjuardesa, i u avionima se svakodnevno događa niz incidenata koje putnici ne primećuju. Na poslednjem je letu jedan muškarac je slučajno na podu obavio veliku nuždu, a onda je stao u to i nastavio da hoda prema toaletu kao da se ništa nije dogodilo. Nemojte da hodate bosi! Urin i fekalije se nalaze svuda”, napisala je jedna korisnica.

Nisu samo zaposleni kompanija podelili svoja iskustva, već i sami putnici, piše britanski Sun.

“Na letu pre nekoliko meseci seo sam na svoje mesto, kada mi se ućinilo da je sigurnosni pojas mokar. Pomirisao sam ruke i smrdele su na bljuvotinu. Pitao sam stjuardesu da li je neko na tom mestu pre mene povratio, a ona je odgovorila: ‘Žao mi je, gledala sam ih, čistili su mesto tri puta.’ Osetio sam mučninu i zamolio da mi da neko drugo mesto, ali let je bio pun. Onda sam se otkopčao, a komadići bljuvotine su mi ispali u krilo”, napisao je jedan korisnik.

Ako brinete za kućne ljubimce u avionu, imate razlog za to jer se s njima vrlo često postupa suprotno svim pravilima.

“Ponekad se s prtljagom prevoze i delovi tela, na primer za transplantaciju za bolnice. U tom istom delu nalaze se i vaši kućni ljubimci’, napisao je drugi ogorčeni korisnik.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.