Izvor: B92

Često smo svedoci raznih neobičnih stvari i dogašanja, ali još uvek postoje stvari koje mogu da nas začude. Ovo su najneobičniji restorani na svetu.

Restoran Rok, Zanzibar

Rodno ostrvo velikog Fredija Merkurija turiste najviše privlači zbog belog peska, kristalno čistog mora i prijatne klime. Ali, u poslednjih nekoliko godina turiste privlači i u naslovu navedeni restoran. Radi se o steni dovoljno velikoj da se na nju smesti restoran, do kojeg možete jedino plivajući ili brodom. Kad jednom napokon dođete, uživaćete u sveže ulovljenoj i pripremljenoj ribi.

Restoran “Labasin vodopadi”, Filipini

Uživate u specijalitetima lokalne kuhinje i to ni manje ni više nego u podnožju vodopada. Dok jedete razne specijalitete na stolovima od bambusa, noge su vam sve vreme u vodi i teško da postoji bolja prirodna klima od ove.

Ptičje gnezdo, Tajland

Gnezda napravljena od masivnog drveta nalaze se otprilike pet metara u vazduhu, u krošnjama drveća. Ovde je uzbudljivo biti i konobar, s obzirom da koristite uže kako bi poslužili goste. Hrana je raznovrsna, a iz gnezda gledate morska prostranstva, naravno…

Hanging around for lunch? #sonevakiriecoresort #thailand #wanderlust #luxurytravel #treetops

A photo posted by SINTILLATE World (@sintillateworld) on

Huvafen Fuši, Maldivi

Privatno ostrvo od pet zvezdica najpoznatiji je po svom bazenu, koji noću svetluca. Naravno, poseban je užitak i večera, gde vam se nakon jedenja u pesku, nudi interaktivni vinski kurs. Na ostvru vas čekaju 43 bungalova koji garantiraju privatnost gostiju i prvoklasnu uslugu te time turistima pružaju nezaboravan odmor.

Rooftop rehearsal dinner for my best friend's wedding. #krysandkev2014

A photo posted by Joan Nguyen Tran (@joan.nguyen.tran) on

Čekers Dauntaun, Los Anđeles

Uz jasno, uslugu koja ne može biti bolja, ovaj restoran pruža i predivan pogled na Los Anđeles. Enterijer je pritom sofisticiran i luksuzan, a ogroman broj menija i koktela ostaviće vas verovatno bez teksta.

Špilja Palazese, Italija

Ribarsko selo u Polignano italijanskoj regiji Apuliji vrlo je zanimljivo, jer se ovde smestio i restoran u pećini, koji je s vremenom stekao svetsku slavu. To verovatno i nije čudno, uzevši u obzir da se pećina za razne događaje koristi još od 1700. godine. Vinska lista i riblji specijaliteti, ono su što će večeru na ovom mestu učiniti savršenom.

Vertigo, Tajland

Na samom vrhu jednog nebodera u Bangkoku smestio se ovaj restoran. Zapravo, restoran se nalazi na vrhu hotela, a zbog oblika terase, kad se nalazite u njemu, imate osećaj kao da lebdite. Ovde ne moramo ni napominjati da je hrana manje važna (iako je prvoklasna!) jer je pogled sve.

Ita, Maldivi

Zamislite da dok jedete razna prvoklasna jela oko vas plivaju razne ribe? Upravo to možete doživeti u ovom restoranu na Maldivima, koji se nalazi pet metara ispod nivoa mora i može primiti do 14 gostiju. Najčešće su na meniju evropska i azijska kuhinja. Restoran je napravljen pre deset godina, a zbog delovanja mora, veruje se da će raditi još toliko.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.