Izvor: Avaz.ba

Grad sa najstarijom podzemnom železnicom na svetu, drugom po veličini crkvom, više od 11.000 restorana i kafića... Da, mislimo na London, jednu od najvećih svetskih metropola!

U englesku prestonicu možete stići sa sve četiri strane sveta, a do samog grada železnicom ili autobusom, koji voze svakih nekoliko minuta.

Kao i svaki veliki grad, London je za početak najlakše upoznati ako sednete na neki od specijalizovanih crvenih buseva koji nude organizovano razgledanje i prepustite se turističkim rutama da vam otkriju čari engleske prestonice.

Ono što London čini prepoznatljivim u čitavom svetu jesu njegov Parlament i najpoznatiji sat - Big Ben.

U gradu ćete se susresti i s brojnim stadionima, poput "Vemblija", "Emirejtsa" i "Stamford bridža", ali i brojnim parkovima i vrtovima, počevši od Hajd parka i Ridžent parka, pa do onih manje poznatih koji se najčešće zovu 'ki gardens', jer su u vlasništvu stanovnika obližnjih zgrada koji plaćaju poseban porez na njih i jedino ih oni mogu otključati i uživati u njihovoj lepoti.

Međutim, pre nego što se odlučite da posetite London, pogledajte ove fascinantne video-snimke snimljene u 4K rezoluciji dronom iz vazduha.

.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.