Izvor: Telegraph

U ovom hotelu cene su ekstremno – niske, ali su i uslovi u skladu sa cenom. Pogledajte kako izgleda najjeftiniji hotel na svetu.

Hotel Faridpur je napravljen od pet brodova na obalama Buriganga u Daki, prestonici Bangladeša, a cena noćenja kreće se od 31 penija (oko 35 centi).

Kao što se može i očekivati po ovoj ceni, uslovi nisu baš zavidni. Pristup vodi i toaletima postoji, ali sobe su prostorije sa ispunjene krevetima, poređanim jedan pored drugog, u kojima se nalaze svi gosti.

Uprkos mnogim nedostacima, ovaj hotel je jako popularan kod turista, koje ostali često mešaju sa lokalnim stanovništvom ili radnicima, i koji ostaju mesecima. Svaki gost ima mali ormar u kome će bezbedno držati svoje stvari.

“Imamo 40 gostiju u jednom trenutku u našem hotelu i oni ostanu najviše tri meseca“, kaže vlasnik Muhamed Mustafa Mijan.

Pored ovi komunalnih bunkera koji se mogu iznajmiti po najnižoj ceni, postoji i 48 soba sa malo više privatnosti.

Gosti koji žele privatne kabine moraju da plate najskuplje sobe, koje koštaju oko 1,3 evra po noćenju.

Mijan, koji vodi hotel 26 godina, kaže da su cene prenoćišta niske kako bi ljudi, koji dolaze iz manjih mesta i sela u potrazi za poslom, mogli da priušte sebi smeštaj.

“Za nominalnu cenu dobiće prečišćenu vodu, čiste toalete i razdvojene krevete. Takođe im obezbeđujemo ormariće u kojima će njihove stvari biti sigurne. Ali hrana nije obezdeđena.“

Ovaj hotel je samo jedan od brojnih sličnih plutajućih hotela koji nude jeftin smeštaj trgovcima u regionu.

Glavni grad Bangladeša, Daka, je praktično grad sa najvećom gužvom među stanovništvom. Jedan je od svetskih najbrže rastućih gradova i redovno se pojavljuje u studijama koje analiziraju gradove u kojima je život najmanje podnošljiv.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.