Izvor: B92

Advent je vreme godine kojem se raduju svi - kako najmlađi tako i najstariji.

Ima nečeg lepog u periodu kada zapadnu Evropu zahvati 'božićna groznica' i kada ljudi jedva čekaju da obuku svoje tople kapute i odu do neke adventske destinacije, makar se nalazila na nekoliko sati vožnje od ovih prostora.

Austrija je već dugi niz godina popularna kao zemlja u kojoj se adventski sajmovi organizuju na visokom nivou, pa ne čudi što brojne turističke agencije upravo u vreme te četiri nedelje pred katolički Božić u svoju ponudu uvode destinacije koje se inače ne nalaze u ponudi.

Srećom, ponuda je velika, pa možete da razmislite o tome da svaki od adventskih vikenda provedete u drugom gradu, a ovde možete videti nekoliko predloga adventskih destinacija koje u Austriji morate da posetite.

Grac i Marijacel

Foto: Thinkstock

Ovaj grad idelano je odredište idealno odredište za sve one koji žele da udahnu opojne mirise cimeta i karanfilića, osete nežne zvuke božićnih pesama i ispune se prazničnim duhom. U kombinaciji s posetom najvećem austrijskom marijanskom svetilištu "Gospe od Marijacela" ovo će biti vikend koji ćete pamtiti.

Salcburg i austrijska jezera

Foto: Thinkstock

Ako do sada još niste posetili Salzburg, ovo je idealno vreme. Reč je o gradu koji će vas oduševiti, a razloga za to je mnogo. Posetite rodnu kuću velikog kompozitora Mocarta ili utvrđenje Hoensalcburg s kojeg se pruža nezaboravni pogled na grad. Na putu do ovog čarobnog grada svakako vredi posetiti gradić Halštat koji krasi brojne austrijske razglednice ili predivni Sankt Gilgen u kojem je i sam Mocart često boravio. Halštat se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine.

Kraljevski Beč

Foto: Thinkstock

bez posete Beču, kraljevskom gradu. Ovde zaista možete da uživate u brojnim sajmovima koji se postavljaju širom grada. Iskoristite posetu gradu da obiđete neke od bečkih atrakcija kao što su Zoološki vrt, Stara gradska većnica ili obavite božićni šoping u glavnoj trgovačkoj ulici Marijahilfer. Uživajte u predbožićnom duhu carskog grada i ne zaboravite da se počastite omiljenom Saher tortom.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.