Izvor: punkufer.hr

Zaboravite glumce, ovi hoteli su dovoljno upečatljivi i poznati, da kad ih vidite na slikama, često kažete "to je hotel iz onog filma". Nakon što su svojevremeno zapeli za oko holivudskim producentima ovi hoteli su se proslavili, a cene noćenja u njima prate njihovu slavu.

Plaza, Njujork

Slavna njujorška Plaza ugostila je brojne poznate filmove, a njena je 'karijera' započela 1959. u sjajnom Hičkokovom špijunskom trileru “Sever-severozapad”. Nakon 'Severa' ovde su još snimani “Umalo poznati, “Bosonogi u parku”, “Krokodil Dandi”, i kao zadnji ”Veliki Getsbi”. Ipak, verujemo da je većini ovaj hotel najpoznatiji po filmu 'Sam u kući 2', u kojem se ponovo izgubio popularni klinac Kevin Makalister (Macaulay Culkin).

Park Hajat, Tokio

Radnja Oskarom nagrađenog i hvaljenog filma “Izgubljeni u prevodu”,odvija se upravo u ovom hotelu, u kojem su Skarlet Johanson i Bil Mari vodili dugačke razgovore. Hotel je jedan od najboljih u gradu.

Foto: Hotel Plaza / Thinkstock

Timberlin Loža Oregon

U ovo hotelu snimljen je klasik “Isijavanje” sa Džekom Nikolsonon i čuvenom ukletom sobom 217.

“One and Only Ocean Club Resort”, Bahami

U ovom bahamskom odmaralištu boravio je Danijel Krejg u filmu “Kazino rojal”, a moguće je iznajmiti i vilu u kojoj je boravio. Jedini problem je, nažalost, paprena cena.

Foto: The Hotel del Coronado / Thinkstock

“Beverli Vilšir”, Los Anđeles

Uprkos činjenici da su u ovom hotelu noćili Elvis, Mik Džeger, Elton Džon, hotel je slavan postao tek kad se pojavio u filmu koji je Džuliju Roberts vinuo u zvezde, u filmu “Zgodna žena”. Upravo su ovde romansu započeli Vivijan i Edvard (Ričard Gir).

Hotel del Coronado, San Dijego

'Neki to vole vruće' Bilija Vajldera snimljen je 1959, u njemu briljira Merilin Monro, a ovde slavne sobe čekaju na vas.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.