Izvor: news.com.au

Od Muzeja penisa na Islandu, preko Muzeja propalih veza u Hrvatskoj - širom sveta nalaze se muzeji sa nesvakidašnjim eksponatima i umetničkim delima.

Bizarno, nečuveno i ponekad jezivo - ovo su muzeji koje svakako treba obići.

Muzej penisa, Island

Islandski falusni muzej u Rejkjaviku može da se pohvali najvećom kolekcijom primeraka falusa na svetu. Posetioci mogu da vide kako ljudski muški polni, tako i polne organe morskih i kopnenih sisara.

Internacionalni muzej WC šolja, Indija

Ovaj muzej u Nju Delhiju vodi vas na uzbudljivo putovanje kroz istoriju kanalizacije. Podeljen je u tri sekcije, drevnu, srednjovekovnu i modernu, i sadrži eksponate od prve ručno napravljenje WC šolje, do onih sa oštricom, savremenih u Japanu i Koreji.

Muzej vampira, Francuska

Muzej se nalazi na periferiji Pariza i sadrži privatnu kolekciju samoproklamovanih ’vampirologa’. Izloženi eksponati obuhvataju i mrežu za hvatanje vampira iz deventaestog veka, mumificarnu mačku i napunjen samostrel specijalno za borbu protiv krvopija. Ovaj muzej je jedini na svetu muzej vampira, a veruje se i da je uklet.

Medicinski muzej Siriraj, Tajland

U bolnici Siriraj nalazi se najjeziviji muzej u gradu, takođe poznat kao muzej smrti. Eksponati su razni, mozgovi posle izlivanja krvi, nekoliko nogu ruku i lobanja sa ranama od metaka. U sobi patologije izloženi su embrioni sa genetskim poremećajem, a u forenzičkom delu nalaze se tela žrtava nesreća, ubistava, čak i mumificirano telo poznatog lokalca.

Muzej instant nudli, Japan

Osnovan je devedesetih godina kao prvi muzej koji je posvećen hrani. Muzej prati istoriju ove namirnice, a posetioci mogu da odaberu neke od mnogobrojnih ukusa i naprave svoju željenu porciju.

Muzej loše umetnosti, SAD

Prikazujući odbačena, monstruozna dela koja bi mnogi nazvali lošim, ovaj muzej je osvežavajuća promena u svakodnevici nadurenih elegantnih galerija na koje smo navikli.

Muzej propalih ljubavnih veza, Hrvatska

Muzej sadrži kolekciju predmeta (uključujući i sekiru korišćenu za razbijanje nameštaja partnera koji je varao) iz prošlih veza, koje su donirali ljudi slomljenog srca širom sveta.

Muzej ogrlica za pse, Velika Britanija

Više od 130 ogrlica pokazuju kako su se bogato negovali aristokratski psi. Ogrlice su izrađene od zlata, srebra i ukrašene dragim kamenjem.

Podvodni muzej u Kankunu, Meksiko

Topla, kristalno čista voda Karipskog mora predstavlja galerijski prostor za više od 400 živopisnih skulptura. Sve skulpture napravljene su od ph neutralne gline, tako da one izgledaju kao da se tu nalaze vekovima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.