Izvor: fokus.ba

“Minus 11 Ice Cafe”, jedini je kafić u Persijskom zalivu napravljen od leda i najveći “ledeni kafić” na svetu, upisan u Ginisovu knjigu rekorda.

Kafić u kojem je sve napravljeno od leda smešten je u poznatom tornju Al Tijaria visokom 218 metara, četvrtoj najvećoj poslovnoj zgradi Kuvajta, glavnog grada istoimene države.

Jedinstveni izgled u kombinaciji sa svetlosnim efektima čini posetu kafiću nezaboravnom. U njemu su izgrađene ledene replike kamila, konja, stolica, stolova, ptica, zmajeva i drugih ukrasa. Ledene su i čaše u kojima se poslužuju napici.

Za ovakvo iskustvo posetioci izdvajaju 50 dolara, u šta je uračunato piće po želji i zimski ugođaj. Uz dozvoljeno fotografisanje i dodirivanje skulptura od leda, poseta je ograničena na 45 minuta.

Ovaj kafić je posebno atraktivan u zemlji u kojoj vlada polupustinjska klima. U letnim mesecima, kada zemlju zahvati tropski talas, prosečne temperature kreću se od 42 stepena do 48 stepeni. Najniža temperatura u toj zemlji izmerena je 1964. godine i iznosila je minus šest stepeni.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.