Izvor: punkufer.hr

Henrik Jepsen, 27-godišnji Danac, na putovanje svetom otisnuo se inspirisan geografskim dokumentarcima. Prvobitni plan mu je bio da obiđe 50, pa onda 100 zemalja, a zatim i sve zemlje sveta.

Svoje planove je uspešno ostvario, a na svom blogu objavio je odgovor na pitanje koje mu najčešće postavljaju: koje su mu zemlje najdraže i koje su najjeftinije za putnike.

1. Južnoafrička Republika

Razni su razlozi za ovo - raznovrsnost ljudi, hrane, gradova, prirode, životinja, ali i dostupnost svega.

2. Novi Zeland

Reč je o izuzetno bezbednoj zemlji koju se isplati obići više puta.

3. Italija

Fantastična hrana i kultura, a naročito priroda.

Kejptaun, Južnoafrièka Republika (Foto: Thinkstock)

4. Maldivi

Najbolje mesto na svetu za opuštanje. Privatna odmarališta na ostrvima i njihove fantastične vile i voda pružaju neverovatno iskustvo.

5. Vanuatu

Jedno od najsimpatičnijih ostrva na Pacifiku, s prijateljski nastrojenim ljudima i predivnim plažama.

Bangkok, Tajland (Foto: Thinkstock)

6. Ruanda

Najveće iznenađenje i zemlja koja je Henrika najviše impresionirala. Uprkos široko rasprostranjenom lošem imidžu, Ruanda je lepa, bezbedna, dobro organizovana i ima odličnu infrastrukturu. S autobuskom kartom od pet dolara obišao je čitavu zemlju.

7. Palau

Jedna od najmanjih i verovatno najbezbednijih zemalja na svetu, ujedno i zemlja u kojoj je najlakše autostopirati. Mesto na ovoj listi zaslužila je zbog predivnih plaža i prirode.

8. Tajland

Zemlja nasmejanih ljudi zaslužila je mesto na listi samo zbog svog ljupkog i prijatnog stanovništva.

Osim navedenih deset zemalja, Henrik je istakao i Švedsku, Laos, Butan, Japan, Fidži, Estoniju, Namibiju, Bocvanu i SAD.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.