Izvor: B92

Beogradski karneval brodova biće održan 27. avgusta na Savskoj promenadi, između Brankovog i mosta Gazela, gde će defilovati plovila iz 20 gradskih marina, najavili su danas organizatori.

"Ova manifestacija, 12. po redu, obeležava letnji period u Beogradu i ovaj put će otkriti posetiocima Savsku promenadu, jedno od najlepših mesta glavnog grada", rekao je na konferenciji za novinare zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

On je dodao da će karneval "na pravi način spustiti Beograd na reke".

Prema njegovim rečima, karneval je od skromne manifestacije postao turistička atrakcija koja doprinosi razvoju turizma u glavnom gradu.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je rekao da je jedan od ciljeva takvih manifestacija da deca što više nauče o Beogradu.

"Kada smo predstavljali nove turističke atrakcije u gradu, Beograđani su bili ti koji su u najvećem broju bili posetioci, jer su na taj način upoznavali svoj grad", rekao je Popović.

Beogradski karneval brodova počeće u 17 časova nastupom Dečjeg kulturnog centra Beograda, a goste će zabavljati bend "Neverne bebe", plesne grupe, gudački kvartet Pandora i violinistkinja Katarina Đokić.

Defile brodova koji počinje u 18.30, najaviće gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.