Izvor: B92

Stvari koje treba da probate kad odete u Beč, Pariz, Veneciju, Firencu, Rim. Čas kuvanja sa francuskim šefom koštaće vas 150 evra, a obuka za gondolijera 60

Piše: A. Mikata

Izvor:
novosti.rs

Klasična razgledanja grada i obilasci muzeja su prošlost, a nesvakidašnji doživljaji i nova iskustva ono što očekuje većina modernih turista.

Turistima više nije dovoljno da šetaju gradom, šopinguju i popiju kafu, već žele i da probaju nešto zanimljivo i drugačije. U dobro poznatim gradovima u kojima ste već bili, naučite da, na primer, vozite gondolu, kuvate ili igrate valcer.

1. Gondolijer u Veneciji

Lepo je voziti se gondolom duž uskih kanala, ali je neuporedivo zanimljivije upravljati ovim crnim čamcem. Teorijska obuka je na suvom, pa tek onda slede trikovi na vodi. Lokalni instruktori obučavaju turiste na gondoletu kako da manevrišu po kanalima, da ne polupaju čamac i zaustave se kad požele!

Obuka za gondolijera traje sat i po, a košta 60 evra.

2. Voziti "ferari" u Firenci

Šetnja Firencom nije potpuna bez vožnje "ferarija"! Polazi se sa Trga Mikelanđelo, a posle aperitiva seda se u najnoviji model crvenog auta i kreće luda jurnjava po firentinskim brdima sa pogledom na prelepu Firencu! Auto ima i kameru, pa svaki trenutak može da se zabeleži i okači na "Fejsbuk"!

Pola sata vožnje košta 35 evra.

3. Čas kuvanja u Francuskoj

Francuska kuhinja je čuvena, a kako se koristi varjača treba naučiti od najboljeg šefa. Čas počinje na pijaci u Latinskom kvartu, sa uputstvom kako birati svežu hranu i osmišljavati meni. U kuhinji će učenici doznati trikove kako da spoje sir i vino, klasične kuvarske tehnike, ali i kako se postavlja sto.

Čas traje oko pet sati, uključuje ručak od četiri jela i košta 150 evra.

4. Valcer u Beču

Prava leđa i dobar stav - osnovni su uslovi da bi se naučio valcer u Beču. Tokom blic časa polaznici će naučiti osnovne korake polke, a ko nema dobiće i partnera. Dobri učenici biće pozvani na bal.

Valcer matine od sat vremena (svakodnevno od 13 do 17 časova) košta 38 evra.

5. Škola za gladijatore u Rimu

Pravo oružje. Pola dana. Puna koncentracija. Iskusni instruktori.

Originalni oklopi. Bitka na kraju obuke. Tako bi, ukratko, izgledala obuka za gladijatore koja se organizuje na Via Apiji, a kulminacija je borba u Koloseumu.

Na kraju se dobija i sertifikat.

Obuka košta 50 evra.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.