Izvor: Lonely Planet

Mnogi turisti po dolasku na sejšelsko ostrvo La Dig zapute se direktno na plažu An Surs Daržon, a lako je reći zašto – u pitanju je najfotografisanija plaža sveta.

Foto: Didier Baertschiger / Flickr.com

Zamislite sledeću scenu – svetlucavi beli sitni pesak, velike kamene stene koje od kojih je priroda vremenom izvajala veličanstvene skulpture i smaragdno zelena voda..

Naravno, ovaj dragulj nije savršen. Na momente je izuzetno preplavljen turistima, naročito u vreme plime kada veći deo plaže privremeno nestaje, a pošto je voda izuzetno plitka i u ponegde bogata algama, mesto nije pogodno za plivanje.

Međutim, ako ikada odlučite da posetite ostrvo, pobrinite se da na njemu provedete više od jednog dana. Lako je pronaći drvo pod čijom senkom možete uživati, imajući utisak kao da se nalazite na kraju sveta i da ovo parče raja imate samo za sebe.

Imajte na umu put do plaže vodi preko parka L’Union Estat, za čiji je obilazak potrebno izdvojiti 7 evra. Zato obavezno sačuvajte ulaznicu (važi za ceo dan) kada budete odlazili na An Surs Daržon.

Najbolje fotografije nastaju u kasnim popodnevnim satima, kada su boje plaže i mora najintenzivnije. Plaža je okrenuta ka zapadu, tako da možete posmatrati zadivljujuće zalaske sunca.

Ako vas avantura u međuvremenu iscrpi i ogladnite, spas možete potražiti u obližnjim slamnatim kolibama, gde se prodaju osvežavajući napici i sveže voće.

Foto: Jean-Marie Hullot / Flickr.com

Foto: Daniela Ritrovato / Flickr.com

Foto: Daniela Ritrovato / Flickr.com

Foto: Daniela Ritrovato / Flickr.com

Foto: Daniela Ritrovato / Flickr.com

Foto: Daniela Ritrovato / Flickr.com

Foto: victoria white2010 / Flickr.com

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.