Izvor: B92

Na Zlatiboru će uskoro biti kao u košnici, letnja sezona počinje, a domaćini će novim sadržajima obradovati stare i dočekati nove goste.

Piše: N. Janković

Izvor: Novosti.rs

Prošlogodišnje cene, sve više otvorenih kupališta nadomak savremenih hotela, kilometri pešačkih i biciklističkih staza, izletničke ture, adrenalinske atrakcije, ali i mirni kutkovi za potpuni odmor - sve to nudi najposećenije turističko odredište u Srbiji.

Letnju sezonu su otvorili kamperi iz Holandije. Napunili su novi, izvanredno uređen kamp. Njih 36 prva su od ukupno pet grupa iz ove zemlje, koje će boraviti na istom mestu do kraja sezone, pišu "Novosti".

Na putu ka zlatiborskom selu Semegnjevu, šest kilometara od turističkog centra Zlatibora, nalaze se tri kupališta: Trčinoga, Kod Komša i Zlatiborska jezera. Posetioci se ovde mogu rashladiti tokom letnjih meseci, a pored dela za kupanje i sunčanje, gostima su dostupni i gastronomski specijaliteti zlatiborskog kraja u restoranima, koji se nalaze na ovim kupalištima.

Posebna draž Zlatibora su biciklističke planinske staze, zbog blagih uspona i padova terena. Za "ozbiljnije" ljubitelje ovog sporta tu su duže relacije od Zlatibora do Mokre Ggre.

"Početkom sezone markirana je i obeležena biciklistička staza, koje povezuju centar Zlatibora sa selom Semegnjevo", kažu u turističkoj organizaciji. "U saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom 'Zlatibor', za potrebe turizma obeležena je staza koja povezuje Zlatibor sa Mokrom gorom. Sve staze su vidno obeležene propisnom signalizacijom i prolaze preko najlepših predela Zlatibora. Na Torniku su uređene četiri biciklističke staze dužine preko 30 kilometara, tu je i staza Zlatibor - Čajetina".

U ponudi su izleti do brojnih znamenitosti užičkog kraja, do Stopića pećine, etno-sela Sirogojno, Kusturičinog Drvengrada i Tare...

Zlatibor u prvim mesecima ove godine beleži povećanje broja noćenja. Hotelijeri i ugostitelji ovih dana prave letnje cenovnike.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.