Izvor: news.com.au

Da bi neka turistička atrakcija bila okarakterisana kao zamka, potrebno je da bude precenjena i krcata hordama turista.

U to spada i pitanje koje većina gostiju sebi postavi – “Zašto sam došao/la ovde?”.

Portal news.com.au savetuje da izbegavate ova mesta ukoliko želite sebe da poštedite traćenja vremena i novca.

Staza slavnih u Holivud, Los Anđeles

Foto: Gettyimages

Teško da ima “turističkijeg” i komercijalizovanijeg mesta od Holivuda, a to se naročito odnosi na stazu slavnih.

Tu vas čeka put posvećen holivudskim zvezdama, sa svim mogućim konzumerističkim zamkama koje možete da zamislite. Oim piljenja u trotoar, malo toga možete da učinite što ne zahteva trošenje novca.

Naravno, uvek se možete fotografisati sa nekom od svojih omiljenih “zvezda”.

Ajfelova kula, Pariz

Foto: Thinkstock

Poseta Parizu svakako je jedno od najdivnijih iskustava na planeti, ali koliko se isplati popeti se na Ajfelovu kulu?

Mnogi turisti navode da izdaleka izgleda mnogo impresivnije nego izbliza, a ukoliko odlučite da je posmatrate sa daljine, ne samo da ćete uštedeti novac za kartu, već ćete izbeći duge redove turista.

Odmaralište Atlantis, Bahami

Uprkos tome što se smatra jednim od najboljih odmarališta na svetu, veliki broj posetilaca smatra da je ovo mesto precenjeno.

Boravak u Atlantisu košta znatno više nego u okolnim odmaralištima, a internetom kruže glasine da goste na svakom koraku čeka gomila dodatnih troškova, poput ulaznice za vodeni park, ormarića na iznajmljivanje itd.

Krivi toranj, Piza

Foto: Thinkstock

Ne postoji ništa drugo što biste u ovom mestu mogli da radite, osim fotografisanja tornja i eventualno ispijanja kafe ili uživanja u ručku.

U Toskani se nalazi veliki broj drugih mesta koja biste mogli da posetite, tako da je bolje da se direktno zaputite tamo i sačuvate svoj novac.

Las Vegas

Foto: Gettyimages

Kockanje, hrana i zabava ovde će vam brzo izvući sav novac iz džepa, ne računajući to što mesto odiše kičerajem (hoteli u obliku Egipatskih piramida, veliki šareni dvorci...)

Diznilend (bilo koji u svetu)

Foto: Gettyimages

Zbog precenjenih atrakcija i hrane, kao i činjenice da prodavnice daleko nadmašuju broj atrakcija (odnos 10:1), vrlo je lako oceniti Diznilend kao jednu od najvećih turističkih zamki na Zemlji.

Jednodnevna ulaznica za Magično kraljevstvo u Orlandu za četvoročlanu porodicu trenutno iznosi 515 dolara, što je znatno više u odnosu na veliki broj znatno jeftinijih tematskih parkova u svetu koji nude jednako dobru - ako ne i bolju - zabavu.

Kamen dvorca Blarni, Irska

Foto: Brian Rosner / Flickr.com

Rik Stivens, jedan od najrenomiranijih putničkih gurua u svetu, ocenio je ovu atrakciju kao turističu zamku s dobrim razlogom.

Legenda kaže da će svako ko poljubi ovaj kamen uživati u sreći narednih pet godina. Međutim, problem je što ga godišnje poljubi čak 400 hiljada ljudi, pa je večito umazan pljuvačkom i karminom.

Jedino u čemu ovde možete uživati su goli stomaci turista koji se izvijaju kako bi izveli ritual ljubljenja. U tom komičnom položaju će ih ovekovečiti automatska kamera, a fotografije na kojima je zabeležena njihova avantura kupiće u blizini parkinga.

Naravno, niko ne kaže da sva nabrojana mesta apsolutno treba izbegavati – zbog činjenice da se mnogi turisti na putovanjima razočaraju, savet je da prethodno ove i druge popularne turističke atrakcije dobro istražite kod kuće.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.