Izvor: news.com.au

Adrenalinski zavisnici odnedavno na raspolaganju imaju još jedno zanimljivo mesto – stakleni tobogan na najvišoj zgradi Los Anđelesa.

Nova atrakcija, nazvana Skajslajd, sagrađena je između 69. i 70. sprata zgrade Ju Es Bank Tauer, najviše zgrade u Los Anđelesu i sedmog najvišeg oblakodera u SAD.

Sve što razdvaja posetioce od vrtoglavog ponora je staklo debljine 2,5 centimetra.

“Kako sam se približila toboganu, moje srce je počelo divljački da kuca. U daljini sam mogla da vidim panoramu grada i minijaturne automobile na ulicama. Kad sam sela na maleni dušek kojim se posetioci spuštaju niz tobogan, moje ruke su počele da se tresu. A kada sam konačno krenula na ‘put bez povratka’, imala sam neopisivu želju da se okrenem nazad i pobegnem”, rekla je novinarka Amanda Li Majers koja se našla među posetiocima.

“Iskakala sam iz aviona na visini od 4,000 metara, vozila se rolerkosterom visine 120 metara brzinom od 160 kilometara na čas, penjala se bez opreme na visoke stene... Mogu slobodno da kažem da je ovo jedna od najstrašnijih stvari koje sam ikada uradila”, zaključila je.

Tobogan je otvoren u subotu, 25. juna.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.