Izvor: Dnevnik.hr

Autor: {"id":344054,"id_news":1134558,"name":"","surname":"Dnevnik.hr"}

UNESCO traži od Dubrovnika da dnevni broj gostiju s kruzera u gradu ograniči na 8.000, ali to je lakše reći, nego učiniti.

“Završamo projekat postavljanja 80 kamera s brojačima, kako bismo u svakom trenutku znali koliko ljudi ima u gradu”, kaže dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i dodaje da kada se “kvota” ispuni, više u grad neće puštati turiste sa kruzera.

“Mi smo i proteklih godina, u saradnji s lučkom upravom, pokušavali da se držimo preporučenih brojki. Prošle godine smo imali samo tri dana u kojima je bilo više od 10.000 posetilaca”, kaže direktorka Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić.

Ograničavanje broja turista u starom jezgru grada sigurno neće stupiti na snagu ovog leta, jer još nije sve precizirano i razrađeno, a UNESCO nije dao obavezujuće rokove. Za sada se zna samo da će biti postavljene kamere i brojači na tri ulaza u starom gradu..

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.