Izvor: Punkufer

Bez obzira na razne neprijatne stvari na koje možete da naiđete na putovanju, ipak su one samo mali deo opšteg utiska koji vas obogaćuje i veseli. Ovo su neka iskustva putnika koja nećete pronaći u turističkim vodičima...

Da, svi znate kako je Venecija predivna, ali znate li onu drugu stranu? Svesni smo i lepote Novog Zelanda, ali i tamo ima problema…

S putovanja obično nosimo samo lepe stvari, jer kad smo u Rimu želimo da uživamo u Fontani di Trevi, a ne da prigovaramo o količini smeća u gradu. Međutim, rasprava o iskustvima s putovanja koju smo našli na popularnom internet-portalu Redit upravo se bavi onom drugom stranom turizma, stvarima koje su turiste razočarale u zemljama širom sveta.

Kina

Ovde su najveće zamerke na vožnju Kineza. Zakon u Kini je takav da ukoliko nekog povredite u saobraćaju dužni ste da platite sve troškove lečenja i brigu do kraja života (ukoliko je potrebna). U slučaju da umre, plaćate naknadu njegovoj porodici. Sve to podržavamo, ali zbog toga neki vozači kad udare pešaka, vrate se i još jednom pređu preko žrtve, jer u tom slučaju plate odštetu tek jednom, a ubistvo ovakvog tipa u Kini nije lako dokazati.

Venecija

Predivni kanali, po kojima je ovaj grad poznat, poprilično smrde. I ne samo to, prilično su prljavi, tako da bi vam vožnja gondolom mogla i presesti.

Maroko

Turisti se najviše žale na higijenske navike, tj. nedostatak istih. Glavni problem u tome je što u WC–u skoro nikad nema WC-papira, tako da svakako nosite maramice svuda sa sobom.

Australija

Sve je puno insekata i životinja, a turisti se žale na ogroman broj muva. I to ne ovih na koje smo mi navikli, već neprijatno velikih.

Peru

Južnoamerička država prepuna je izgladnelih pasa lutalica. Nije čudno da vas prate neko vreme i čekaju hranu, posebno ako je nanjuše.

Novi Zeland

Ne, ovo nije samo zemlja zelenila, prekrasne prirode i mesto gde je Piter Džekson snimao Gospodara Prstenova. Nažalost, turisti se žale na pojavu meta, što sa sobom povlači i druge neprijatne stvari, tako da bi ovde uskoro umesto Froda Baginsa mogao doći Valter Vajt.

Italija

Po mnogima najlepša zemlja na svetu prekrivena je grafitima. Bogati Milano prepun je grafita, a pisci grafita nisu poštedeli čak ni slavni rimski Koloseum.

Brazil

Uz Kopakabanu, fudbal i sambu, Brazil ima i onu drugu stranu. Naime, prepun je smeća. Čak i kad se penjete prema slavnom kipu Hrista spasitelja sa strane možete videti more otpada. Uz sve to, ovde je problem i visoka stopa kriminala, haotičan saobraćaj, korupcija.

SAD

Ovde su carinici veoma nepristojni, bilo da dolazite avionom ili kopnenim putem. A još sve one silne kontrole prilikom ukrcavanja u avion…

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.