Izvor: Punkufer

U Sredozemnom moru nalazi se maleno ostrvo, idealno za skrivanje blaga, koje se tamo navodno i nalazi. Ipak, teško je verovati da će ikada iko moći da ga iskopa…

Ostrvo Montekristo, koje je slavnim učinio veliki francuski pisac Aleksandar Dima u svom romanu “Grof Monte Kristo” iz 19. veka, čuva legendu o zakopanom blagu, koje je tamo sakrio ni manje ni više nego Crvenobradi lično.

Samo hiljadu turista godišnje, ili bolje rečeno srećnika, ima dozvolu za posetu ovom prirodnom raju. Ne treba posebno naglašavati da postoji lista čekanja, tako da, ako se sada upišete, računajte da ćete ostrvo videti negde 2019. godine.

Foto: Thinkstock

Tačna lokacija i sadržaj skrivenog blaga i dalje su misterija, a glasine o ostrvu kao mestu na kojem se krije plen nastale su još pre par stotina godina, kad je samostan na ostrvu počeo da stiče veliko bogatstvo.

Ipak, iz današnje perspektive to uopšte nije čudno jer je prva kapelica na ostrvu izgrađena još u 7. veku, a kasnije su za luksuz bile zaslužne donacije bogatih porodica.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.