Izvor: 24sata.hr

Prvi put nakon 15 godina u Parizu je isušen kanal Saint-Martin smešten u jednoj od najotmenijih gradskih četvrti. Ono što su pronašli na dnu sve ih je iznenadilo.

Dubine reka, mora i kanala uvek kriju zanimljive stvari, ali i mnogo toga što tamo nikako ne bi smelo da bude. Prvi put nakon 15 godina Pariz je isušio kanal Saint-Martin smešten u jednoj od najotmenijih gradskih četvrti.

Ono što su pronašli na njegovom dnu nikako nije otmeno. Slično je bilo i prilikom poslednjeg isušivanja 2001. godine kada je pronađeno čak 40 tona smeća. Bilo je tu bicikala, motocikala, invalidskih kolica, wc šolja pa čak i jedan automobil.

I poslednje isušivanje otkrilo je odbačene motocikle, stolice, kasetofone, pregršt bicikala, ali i jedan pištolj koji je odmah odnet na analizu u policiju.

Isušivanje 90.000 kubnih metara vode i obnova kanala Pariz će koštati 9,5 miliona evra. Ceo posao bi trebalo da bude završen za tri meseca.

Gradske vlasti su pozvale stanovništvo da nakon uređenja kanala Saint-Martin prema njemu počnu da se odnose sa mnogo većim poštovanjem.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.