Izvor: Yahoo

Autor: {"id":320043,"id_news":1066231,"name":"","surname":"Yahoo"}

Ako postoji “raj na zemlji”, to je indonežansko ostrvo Maratua.

Foto: Edhie Chands / Flickr.com

Prelepe plaže sa snežno belim peskom, raskošne džungle prepune bezopasnih životinja i smaragdne vode čine ovo ostrvo nedaleko od obala Bornea gotovo savršenom destinacijom. Međutim, nije za ljude slabog zdravlja, budući da se do njega dolazi letom od Džakarte sa presedanjem u Borneu, a onda dvoipočasovnom vožnjom automobilom, pa dvoipočasovnom plovidbom čamcem. Kad se sve sabere, od prestonice Indonezije do Maratue putuje se 12 sati.

Ipak, ovo ostrvo je vredno truda, a i vrlo povoljno – noćenje u vrlo pristojnim pansionima košta svega 40 dolara za noć. Istini za volju, na njemu ima i luksuznijih varijanti smeštaja (Maratua Paradise Resort) gde noćenje košta 1.000 dolara.

U jednom od pansiona “Maratua Guesthouse” dobijate svoj bungalov koji nije opremljen klimom, ali zato ima jake ventilatore i mrežice protiv komaraca.

Vodi ga jedna porodica, čiji članovi goste vode u obilaske obližnjih ostrva, ili na ronjenje.

Maratua je idealna destinacija za ljubitelje ronjenja, jer ima neke od najbogatijih koralnih sprudova na svetu. Plivači mogu računati da će se susretati s kornjačama i ribama svih oblika i boja.

Vlada Indonezije trenutno gradi mali aerodrom na ostrvu, koji će verovatno biti završen sledeće godine. Tada će vam put do Maratue sigurno lakše pasti.

Just a shot of our lovely beach shared by one of our guests.

Posted by Maratua Guesthouse on Tuesday, March 4, 2014

Foto: Riza Nugraha / Flickr.com

Foto: clickety / Flickr.com

Foto: clickety / Flickr.com

The fishing boats are resting for the night on Maratua...

Posted by Maratua Guesthouse on Sunday, June 30, 2013

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.