Izvor: CNN

Danska turistička kompanija je osmislila rešenje koje bi trebalo da zaustavi opadanje stope nataliteta u toj zemlji.

Naime, nova kampanja podstiče žene koje žele da postanu bake, da svojoj odrasloj deci uplate odmor kako bi nakon devet meseci bile nagrađene unucima.

Reklama počinje izjavom i pitanjem “Ljubav ne možete da kupite. Ili ipak možete?”

Fokusirajući se uglavnom na žene (jer su muškarci možda manje zainteresovani za unuke) reklama poručuje da nakon što su bile prisutna u odrastanju svoje dece, mame sada žele da pomognu svojim ćerkama i sinovima da dobiju potomke – naravno, sa odgovarajuće distance.

Energičan odmor

Istraživanja su pokazala da parovi imaju 51 odsto više seksa na sunčanim, aktivnim odmorima, jer endorfin i dotok krvi udaraju sve organe.

U taj procenat se ne ubraja odmor koji podrazumeva kampovanje.

Ova reklama je nastavak prethodne kampanje pod sloganom “Uradite to za Dansku” koja ohrabruje parove da idu na romatnične odmore i uživaju u patriotskim začećima.

Pad nataliteta i stanovništvo koje stari ozbiljan su problem u Danskoj, kao i u drugim zemljama širom Evrope, a ovakva kampanja je samo jedan od pokušaja da se to promeni.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.