Izvor: Tanjug

Predavanje i razgovor o kulturi, spomenicima, običajima, ljudima, muzici dalekog Tajlanda biće održano sutra u maloj sali Studentskog kulturnog centra.

O toj, nekada omiljenoj destinaciji naših ljudi i pomalo zaboravljenoj ruti koja se ponovo vraća u žižu interesovanja, govoriće Agim Maloku, najavljuju iz SKC-a.

Tajland, oficijelno Kraljevina Tajland (ranije Kraljevina Siam) jeste zemlja u centru Indokineskog poluostrva okružena Mianmarom, Burmom, Laosom, Kambodžom i Malezijom i uvek je bila slobodna, jedina nikad kolonizovana.

Vodeća je zemlja poluostrva, u snažnom zamahu, ekonomski među 5 "tigrova Azije" i turistička je destinacija broj jedan sa oko 27 miliona posetilaca godišnje.

Zemlja neizmerne lepote, prepuna kulturnoistorijskih spomenika svetske baštine, hramova, planina, reka, bleštavih laguna sa predivnim plažama, lepih gradova i sela i sa najvećim bogatstvom zemlje - uvek nasmejanim gostoprimljivim ljudima, zbog čega je ima i naziv "zemlja osmeha", navode iz SKCa.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.