Izvor: A. K.

Autor: {"id":309487,"id_news":1035030,"name":"","surname":"A. K."}

Kako bi privukli goste, mnogi hoteli se trude da im ponude jedinstvene i neobične enterijere, pišu Večernje novosti.

Teško je privući goste u velikoj hotelskoj konkurenciji, pa su se mnogi dosetili kako da budu drugačiji i po nečemu jedinstveni.

Hotel “Kapsula” u Hagu jedan je od najzanimljivijih za noćenje u Holandiji. Reč je o kapsulama za spasavanje koje je u jednom filmu koristio najčuveniji špijun na svetu Džejms Bond, a koje su u sklopu umetničkog projekta pretvorene u - hotelske sobe. Ideja je mnogima bila simpatična, pa sada postoji nekoliko ovakvih hotela u Amsterdamu, Belgiji i Francuskoj. Noćenje uključuje osnovni “Džejms Bondov paket za preživljavanje”: svileni čaršav, flašu šampanjca, disko kuglu i 22 filma iz serijala “007”.

Mnogi hoteli se takmiče u tome čija će soba imati lepši pogled, ali ono što nudi “Natura vajv skajlodž” u Peruu stvarno nema konkurenciju. Za ovaj hotel se može reći da ima najlepši pogled na - zemlju. Jer, gosti bukvalno vise u staklenoj lopti iznad zemlje Inka. Uz noćenje se dobijaju doručak i večera s flašom vina. Jedini je problem što gosti mogu da stignu do ova tri apartmana samo uz pomoć zip-lajna iznad provalije visoke 400 metara!

U Portsmutu, u Engleskoj, nalazi se najekstremniji hotel u viktorijanskoj tvrđavi iz 19. veka. Ova građevina je lepo restaurirana i pretvorena u luksuzni objekat sa 22 sobe u morskom stilu, a u svetioniku je smešten apartman. “No mens fort” ima i dva helidroma, vinski bar, laser arenu i spa-centar.

Najbolji način da se spava pod vedrim nebom nudi “SAS Strap” u Francuskoj, jer su sobe u ogromnim balonima uređene prema različitim temama, poput motiva iz “1.001 noći”. Sobe su velike, a baloni od recikliranog materijala uključuju teleskop s mapom zvezdanog neba, uz organsku večeru i masažu.

Izvor: novosti.rs

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.