Izvor: B92

Šanel Kartel i Stevo Dirnberger iz Johanesburga ostavili su za sobom zavidne karijere i odlučili da pođu na put oko sveta, ali su morali da plate veliku cenu da ostvare svoj san.

Iako na fotografijama izgleda kao da po ceo dan leškare u luksuzu I dokolici, par, koji je na Instagram profilu 'howfarfromhome' do sada stekao 68,4 hiljade pratilaca, priznao je da putne troškove pokriva tako što (između ostalog) čisti toalete.

Šanel i Stevo oboje imaju po 29 godina i oboje su bili uspešni direktori marketinga, sve dok pre pola godine nisu shvatili da im je dosta svega i da je njihovim ‘krativnim umovima’ potreban izazov.

Brojevi koji se mogu videti na svakoj fotografiji predstavljaju broj kilometara koji su do tog trenutka prešli.

Ipak, uprkos predivnim destinacijama koje su obišli, oni navode da njihovo putovanje nikako nije bilo ‘med i mleko’.

“Do sada, mislim da smo oribali 135 toaleta, rasprostrli oko 250 kilograma kravlje balege, iskopali dve tone kamenja, postavili 60 metara staze, raspremili 57 kreveta, a ne mogu ni da se setim koliko smo oprali čaša vina”, kaže Kartelova.

“Vidite, od luksuza koji smo ostavili u Johanesburgu došli smo do brutalne istine koja se krije u napornom, ponekad gotovo volonterskom radu. Sada se nalazimo na suprotnom tasu vage… naš budžet prilično je tesan, i definitivno koristimo svu moguću kreativnost da rešimo većinu naših problema”, dodala je.

Gospođica Kartel se odjavila popisom onoga što je za ovih par meseci naučila na osnovu stečenog iskustva.

“Ne postoji nešto što vas više od menjanja posla u kojem se obrću milioni za posao ribanja toaleta može naučiti poniznosti, životu i važnosti toga da svaki dan treba da proživite kao da je poslednji”, zaključila je.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.