Izvor: Srðan Brajkoviæ

Autor: {"id":308869,"id_news":1033794,"name":"","surname":"Sr\u00f0an Brajkovi\u00e6"}

Durmitor, koji je nacionalnim parkom proglašen 1952. godine, a pre više od 30 godina uvršten na UNESKO-vu listu Svetske kulturne i prirodne baštine, nudi vam mnogo toga...

Poznata, ali ipak ne još toliko popularna, planina i nacionalni park Durmitor u Crnoj Gori godinama privlači turiste željne aktivnog odmora ili jednostavnog uživanja u netaknutoj prirodi.

Očaravajući prizori najviše planine Dinarida razlog su zbog kojeg brojni posetioci iznova dolaze na Durmitor u potrazi za mirom ili dozom adrenalina, a u najvećem broju slučajeva kombinacijom ta dva.

Najbolja stvar je što na putovanje nećete morati da potrošite onoliko koliko biste potrošili na popularnijim evropskim planinskim odredištima, u kojima ćete zbog mnogobrojnih turista zaboraviti razlog zbog kojeg ste na prvom mestu i došli.

Foto: Thinkstock

A došli ste zbog prirode i mira, kao i raftinga na Tari ili kupanja i uživanja ostalim rekama i jezerima, biciklizma, planinarenja, skijanja ili kanjoninga. Od prirodnih lepota naročito se ističu galcijalna jezera, kojih ima osamnaest.

Bez obzira na to što se Durmitor dosta izdigao iznad najviših domaćih vrhova, do turističkog centra nije problem doći. Tako je automobilom, na primer, moguće doći do najvišeg vrha, Bobotovog Kuka. Hrana je takođe odlična, a što se tiče smeštaja, vrlo lako se može naći apartman za malu porodicu za 20 evra.

Sve u svemu – nećete se pokajati ako odlučite da posetite ovo čarobno mesto.

Foto: Aleksandr Zykov, ohnedich, pr1me, donchili / Flickr.com

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.