Izvor: Tanjug

Manifestacija Dani piva otvorena je u Zrenjaninu, a gradonačelnik Čedomir Janjić izrazio je nadu da će ova manifestacija izrasti u jednu od najposećenijih i najvećih turističkih manifestacija u Srbiji.

Tradicionalnom zdravicom na bini na Žitnom trgu pred brojnom publikom, 30. jubilarne Dane piva otvorili su sinoć gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i glumac zrenjaninskog pozorišta Prvoslav Zakovski.

"Dani piva su ove godine organizovani da budu najbolji do sada, a u skladu sa tim je koncipiran i program. Očekujemo da će u gradu boraviti rekordan broj posetilaca iz Zrenjanina, ali i iz drugih gradova, što je i opravdano, s obzirom na to da već sada ugostitelji potvrđuju da su gotovo svi smeštajni kapaciteti popunjeni", rekao je Janjić.

Janjić je dodao i da prvog dana sve protiče u najboljem redu, te da su sve nadležne službe u gradu angažovane tokom manifestacije.

Nakon zdravice, posetioce Dana piva već prvog dana manifestacije razdrmao je Amadeus bend, priredivši apsolutni vizuelni spektakl na bini.

Nakon takmičenja u brzom ispijanju piva nastupio je orkestar "Mamba black" iz Niša, čiji je osnivač pokojni Šaban Bajramović, kralj romske muzike koji je zajedno sa mambama gostovao širom sveta, a najčuvenija poseta je, svakako, ona Indiri Gandi i Nehruu.

Pevač i gitarista tog orkestra Nebojša Saitović Sait pred nastup je istakao kako je prvi put u Zrenjaninu svirao 1979. godine, ali i da je ovde boravio na odsluženju vojnog roka, te da mu je taj grad među omiljenim.

"Naš uobičajeni repertoar sastavljen je od etno-džeza, koji je i osnovao Šaban Bajramović, a večeras sviramo uglavnom zabavni program i samo deo onoga što radimo po Evropi", rekao je Saitović.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.