Izvor: S. M.

Autor: {"id":304443,"id_news":1022180,"name":"","surname":"S. M."}

Putovanje avionom sa decom može da bude vrlo stresno, bez obzira na to koliko let traje, pišu Večernje novosti.

Putovanje avionom sa decom može da bude vrlo stresno, bez obzira na to koliko let traje. Zato je bitno da se pridržavate sledećih saveta:

- Mnoge avio kompanije nude posebne usluge za porodice sa decom, pa iskoristite te pogodnosti. Ovo je najbolje rešenje za mame koje putuju same sa najmlađima.- Dođite na vreme do terminala za čekiranje, najbolje bi bilo da ste to obavili preko interneta.

- Iskoristite igraonice za klince koje ima većina aerodroma, jer je mnogo lakše da ih tu nadgledate. Uz malo sreće, istrošiće snagu u igri, pa će možda i zadremati tokom leta.

- Obavezno proverite raspored sedenja i učinite sve da ne budete odvojeni od dece. Neke kompanije nude sklopive kolevke, na kojima beba može da spava.

- Ponesite krpene lutkice kojima mogu da se igraju u avionu, jer njima ne mogu da povrede sebe i druge putnike ako počnu da se gađaju. Brojne su i aplikacije za telefone koje možete da preuzmete, a zaokupiće im pažnju na putovanju.

- Raspitajte se i koja hrana će se služiti u avionu ako putujete na duge destinacije. Možda dete ne voli to ili je alergično na neku namirnicu, pa na vreme zatražite posebne obroke.

Izvor: novosti.rs

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.