Izvor: Aleksandra Stanišiæ

Autor: {"id":303646,"id_news":1019839,"name":"","surname":"Aleksandra Stani\u0161i\u00e6"}

Da li leto u Beogradu može da košta više od putovanja?

B92 je istraživao koliko je novca potrebno ukoliko odlučite da jedan tropski dan provedete na nekom od prestoničkih kupališta.

Tropski talas koji je pogodio glavni grad, one sa dubljim džepom je ''oterao'' na more i odmor. Oni koji su ostali u Beogradu odmor koriste na bazenima i Adi Ciganliji. Ipak građani se žale da ni letovanje na bazenu više nije tako jeftino.

Oni koji su se odlučili za Adu Ciganliju, tvrde da su za uživanje u piću i hrani na “beogradskom moru” morali da izdvoje i do 30 odsto više novca nego u centru grada. Zato je većina njih hranu nosila od kuće.

Cene ulaznica na bazenima kreću se od 250 do 400 dinara. Parking na Adi Ciganliji za ceo dan - 250 dinara. Ukoliko odlučite da popijete piće u nekom od kafića na Adi, za kafu ili sok morate izdvojiti od 150 do 250 dinara. Najjeftiniji je tost sendvič, po skromnoj ceni od 250, dok je cela pica 600 dinara. Za bilo kakvu vrstu zabave, takođe mora da se plati. Primera radi, žičara koja vodi na drugu stranu Ade, košta 500 dinara u jednom pravcu.

Dakle, najjeftinija varijanta u kojoj ćete jedan dan provesti sa četvoročlanom porodicom na Adi Ciganliji, koštaće vas minimum 3.000 dinara.

Ukoliko ste iz finansijskih razloga odlučili da ovo leto provedete u glavnom gradu, možda bi ipak trebalo da prvo sve stavite na papir. Koliko god voleli Beograd, pripremite svoje novčanike.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.