Izvor: B92

Prema podacima Nacionalne turističke organizacije u Crnoj Gori ovog leta odmara 19 odsto više gostiju u odnosu na prošlu godinu, ali je finansijski efekat tek neznatno bolji.

Foto: Surreal Name Given / Flickr.com

Prema najnovijim podacima, juče je u Crnoj Gori boravilo 142.514 turista, čime su premašena očekivanja s početka sezone. Predsednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović kaže da se u avgustu očekuje još više gostiju zbog novonastale situacije u Grčkoj.

"Podizanjem PDV-a sa 13 na 23 odsto Grčka postaje skupa destinacija i to će region da oseti i da se u značajno većem broju okrene prema Crnoj Gori i Hrvatskoj”, rekao je Radulović za podgoričku Pobjedu.

On je procenio, međutim, da će finansijski efekti biti neznatno bolji nego prošle godine. "Ovogodišnja struktura gostiju je takva da manje troše nego prošlih godina. Sada tri ili četiri gosta troše kao jedan pre nekoliko godina“, rekao je Radulović.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.