Izvor: B92

Istraživači iz organizacije World Wildlife Funda (WWF) na jednu morsku kornjaču stavili su kameru da bi snimili kako izgleda njen život na australijskom Velikom koralnom grebenu.

Prvi snimak organizacija je objavila na svojoj Fejsbuk stranici s ciljem da privuče pažnju na kampanju za uvođenje zabrane izbacivanja otpadnih voda u zaliv i industrijskog zagađenja koje polako uništava greben.

“UNESCO zahteva od Australije da u narendnih 18 meseci stvori efektivnu i održivu zaštitu grebena od pretnji poput nesmotrene industrijalizacije i zagađenja. Nadamo se da će naša Vlada uspeti da donese te mjere jer preko pola miliona naših članova širom sveta već duže vreme očekuje da se ova devastacija zaustavi”, stoji na stranici WWF-a.

Snimak kornjače je za manje od dva dana pregledan preko milion puta.

To our supporters: Thank you for taking action to help save the Great Barrier Reef! It’s easy to understand why the imminent ban on dumping in the reef is important, but videos like this bring it all to life. Learn more: http://wwf.to/1LHRwqB

Posted by World Wildlife Fund on Thursday, July 2, 2015

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.