Izvor: Daily Mail

Inovativna komora u obliku jajeta omogućava kampovanje čak i u najekstremnijim krajevima sveta sa svim pogodnostima koje nudi hotelska soba.

Zahvaljujući električnoj energiji dobijenoj upotrebom solarnih panela i turbine na vetar, ovaj maleni stambeni prostor omogućava naseljavanje gotovo svake oblasti, a debeli sloj termoizolacije svodi toplotne gubitke na minimum.

Komora od 1500kg poseduje tuš, toalet, ležaj za dve osobe i malu kuhinju, a ima sposobnost sakupljanja kišnice.

Eko-kapsula je prvobitno bila namenjena ljudima koji provode dosta vremena u prirodi, poput naučnika (istraživača), fotografa ili turista, ali ubrzo je postalo jasno da bi mogla da bude izuzetno korisna i u gradskom okruženju, između ostalog kao način da se uštedi na skupoj stanarini ili kao sredstvo prve pomoći nakon prirodnih katastrofa.

Delo je slovačke kompanije “Nice Architects” sa sedištem u Bratislavi. Trenutno nema reči o tome koliko će ova pokretna vikendica koštati.

*

*

*

*

Foto: Роман Magician/Flickr.com

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.