Izvor: B. P.

Autor: {"id":296376,"id_news":997613,"name":"","surname":"B. P."}

Više od 150 ljubitelja avantura savladalo je sve prepreke na 11 kilometara dugoj stazi trke nazvane "Valjevski izazov".

Kroz nedirnutu prirodu u klisuri reke Gradac, jedne od najčistijih u jugoistočnoj Evropi, više od 150 ljubitelja avantura savladalo je sve prepreke na 11 kilometara dugoj stazi trke nazvane "Valjevski izazov". Bilo je to peto izdanje avantura kroz divljinu, sa preprekama i vežbama, u kojoj je učestvovalo 50 snažnih i spretnih žena, te više od 100 muškaraca.

Prvo mesto među damama osvojila je Sofija Arapović iz Beograda, ispred Aleksandre Milojević iz Novog Sada i sugrađanke Mirjane Kovačević. Najbolji u kategoriji muškaraca bio je Milovan Milić iz Niša, drugi Vladimir Panić iz Valjeva, a treći Saša Vojnović iz Beograda.

Pored takmičara iz Subotice, Niša, Beograda, Valjeva, Bajine Bašte, Novog Sada, Lajkovca, Lazarevca, Zrenjanina, Brčkog, Bijeljine... bilo je i učesnika iz Turske i Indonezije! Najmlađi učesnik imao je 13 godina, najstariji 51 godinu, a Ivan Nastić iz organizacije "Vajld Serbija" za 4. oktobar najavljuje trku preživljavanja, najveću u Srbiji, tokom koje će takmičari bez hrane, vode i dodatne opreme morati da savladaju zadatu trasu u prirodi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.