Izvor: punkufer.dnevnik.hr

Autor: {"id":292896,"id_news":987607,"name":"","surname":"punkufer.dnevnik.hr"}

Indijana Džouns, poznati avanturista iz istoimenog filmskog serijala, inspirisao je brojne zaljubljenike u putovanja da se otisnu na egzotične destinacije, a upravo su neke od njih zbog toga postale popularne.

Foto: Sarah Murray / Flickr.com

Predstavljamo vam neke od njih:

1. Huleia rezervat

Foto: Robert Linsdell / Flickr.com

Predivna priroda havajskog ostrva Kauaija, mesto je koje u filmu "glumi" džungle Perua. Pošto je priroda veoma slična, a troškovi snimanja mnogo jeftiniji, brojne scene snimane su upravo u ovom zaštićenom području.

2. Kanjon Sidi Bouhlel

Foto: Sarah Murray / Flickr.com

Iako je radnja jednog od filmova smeštena u Egipat, scene su zapravo snimane u Tunisu. Pustinja u Tunisu nimalo se ne razlikuje od one u Egiptu, a brojni kadrovi snimljeni su u kanjonu Sidi Bouhel, nedaleko od Tauzara. Upravo su na tom mestu snimani i Ratovi zvezda.

3. La Palis

Foto: akial / Flickr.com

Ova lokacija smeštena je u Francuskoj, a izgrađena je za vreme Drugog svetskog rata, kada je korišćena kao tajno skrovište ratnih brodova.

4. Viseći most u Šri Lanki

Foto: Sujeewa de Silva/ Flickr.com

U filmu se radnja odvija u Indiji, ali ju je uspešno odglumila susedna Šri Lanka, gde je snimana poznata scena na visećem mostu. Most se nalazi u blizini grada Kandi.

5. Avenida de Almeida Ribeiro

Foto: chee.hong / Flickr.com

U filmu se radnja odvija 1935. godine u Šangaju, ali je taj grad imao svog dvojnika - Makao.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.