Izvor: Tanjug

Grad Subotica zabeležio je prošle godine rast broja dolazaka turista od 20 odsto, po čemu je svojevrstan rekorder u Srbiji, izjavila je direktorka Turističke organizacije Subotica, Ivana Anđelković.

Foto: simaje / Flickr.com

Analizirajući danas objavljene statističke podatke o turističkom prometu u Srbiji za 2014. godinu, ona je rekla da su Subotica i Palić zajedno imali 11.500 dolazaka gostiju više u odnosu na godinu ranije, dok je noćenja ostvareno 12.200 više nego u 2013.

Kako je precizirala, broj dolazaka je povećan za 17 odsto a broj noćenja u Subotici i na Paliću zajedno, za 10 odsto. S obzirom na to da zvanična statistika Suboticu i Palić posmatra odvojeno, ona je posebno istakla da je Subotica svojevrstan rekorder na nivou Srbije, zato što je u dolascima u tom gradu zabeležen procentualno najveći rast u odnosu na sve ostale destinacije u Srbiji –- 20 odsto.

Sa druge strane, po njenim rečima, Subotica je kao grad ove godine prešla 90.000 noćenja što je takođe ocenila kao jako dobar rezultat. "Mi zaista moramo biti izuzetno zadovoljni ovim rezultatima, pogotovo ako se osvrnemo na godinu kakva je bila i sve ono što se desilo našoj republici", rekla je Anđelković Tanjugu.

Član Gradskog veća zadužen za turizam Vjekoslav Ostrogonac ističe da u poslednje dve i po godine Subotica i Palić beleže konstantan rast broja gostiju i ostvarenih noćenja, za koji je ocenio da je nije mali već ozbiljan.

"Sa 98.000 noćenja pre dve i po godine, mi smo evo završili godinu sa 135.000 noćenja, i to je stvar sa kojom možemo biti zadovoljni. Ja očekujem da ćemo do kraja 2015., odnosno početka 2016. godine moći govoriti o popunjenosti kapaciteta kojom će svi biti zadovoljni", smatra Ostrogonac.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.