Izvor: Tanjug

Zabrinuti zbog sve većeg zagađenja bukom, venecijanski zvaničnici su odlučili da u gradu zabrane korišćenje kofera sa točkićima, barem onim od tvrde gume.

Foto: PortrayingLife.com / Flickr.com

Suočeni sa velikim kruzerima, nebrojenim turistima, jatima golubova i čestim poplavama, Venecijanci su zaratil protiv još jednog mrskog neprijatelja: bučnih kofera na točkove.

Vlasnici prodavnica i kafića, kao i stanovnici kažu da ih neprestano tandrkanje kofera koje turisti vuku za sobom uskim uličicama, trgovima i mostovima dovodi do "ludila".

Ovi koferi su, međutim, dragoceni u gradu bez puteva, u kom turisti do svojih hotela uglavnom pešače. Venecijanski zvaničnici sada žele da uvedu zabranu prtljaga sa točkićima od tvrde gume i primoraju 27 miliona turisita koliko godišnje poseti ovaj grad da koriste kofere opremljene mekim točkićima ispunjenim vazduhom koji prave manju buku.

Vlasti su, naime, zabrinute zbog sve većeg zvučnog zagađenja koji dobrim delom proizvode turisti svojim prtljagom. Osim što uznemiravaju stanovnike, ovi koferi i torbe prouzrokuju štetu na viševekovnim pločnicima, mermernim stepenicama i pešačkim mostovima, navode predstavnici grada koji planiraju da zabranu uvedu idućeg maja.

Nakon toga, svako ko u grad uđe bučnim kofereom sa tvrdim točkićima moraće da plati kaznu do 500 evra.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.