Izvor: B92

Orao belorepan, ugrožena vrsta koja je pre više od 50 godina istrebljivana u Francuskoj, vinuo se u visine sa vrha Ajfelovog tornja i doneo nam neverovatan snimak Pariza iz ptičje perpektive, načinjen Sony HDR -AZ1 Action Mini kamerom.

Preletevši Senu, ovaj „akcioni“ heroj spustio se u zeleni vrt Trokadero. U centralnom delu kvarta Šajo, čija istoimena palata sa širokim krilima od belog kamena obuhvata ovaj vrt, pernatog Parižanina dočekao je trener Žak Olivije Traver, kao i aplauz očarane publike.

Traver je na čelu neprofitne organizacije FREEDOM, koja ima za cilj ponovno naseljavanje orla belorepana u svoje prirodno stanište, u predelu francuskih i švajcarskih Alpa. Ova organizacija nastoji da uz pomoć autentičnog video snimka, potpunije sagleda i razume najbolje načine pripremanja terena za ponovno nastanjivanje orlova. Kao zvanični sponzor organizacije FREEDOM, kompanija Sony daje svoj doprinos očuvanju ove retke vrste.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.