Izvor: Telegraph

Autor: {"id":264268,"id_news":914228,"name":"","surname":"Telegraph"}

Turisti ponovo imaju priliku da učestvuju u Maratonu u Pjongjangu koji će se održati naredne godine.

Organizatori su najavili da će trka biti održana 12. aprila i da će moći da učestvuje, po drugi put još od 1981. godine, oko 500 amatera stranaca.

Poslednjih godina Severna Koreja se postepeno otvara prema stranim posetiocima, ali ulazak u ovu tajnovitu zemlju ipak može da bude pravi izazov.

“To je neverovatan događaj i odlična prilika da se takmičite u tako dalekom delu sveta”, kaže Nikolas Boner iz Velike Britanije.

“Prošle godine sam trčao 10-kilometarsku trku, kada je prvi put bila otvorena za entuzijaste poput mene. Bila je to šansa da se upoznam s ljudima iz Pjongjanga, iako znam svega nekoliko reči korejskog.”

Trka počinje na stadionu “Kim Il-sung”, odakle se prelazi na gradske ulice.

Možda i najlepša etapa je prolazak ispod Trijumfalnog luka, drugog najvećeg na svetu, pre nego što se pređe reka Tedong.

Osim učešća u trci, maratonci će moći da vide neke od najvažnijih znamenitosti Pjongjanga – džinovsku bronzanu statuu Kim Il-sunga i Kim Džong-ila, toranj Čuče i ogromni Kim Il-sungov trg.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.