Izvor: B92

U bivšoj zgradi Remize Erdberg nedavno je otvoren novi Muzej saobraćaja Bečkih linija. U muzeju su predstavljena istorijska i moderna vozila a tu su i interaktivni sadržaji za bolji uvid u 150 godina dugu istoriju javnog saobraćaja Beča.

Prostor gde je smešten novi muzej bio je do 1990. godine depo-stanica (Remize) za tramvaje koja je podignuta još davne 1900. godine.

Novootvoreni muzej je pravo mesto za čitavu porodicu sa mnogo izloženih istorijskih eksponata – pre svega tramvaja i autobusa. Ukupno 14 različitih tematskih ostrva omogućuju uzbudljivo putovanje kroz istoriju javnog prevoza u Beču. Od tramvaja koje su vukli konji iz 1860. preko otvaranja bečkog metroa 1978. do danas.

Foto: © Johannes Zinner

Multimedijalni metro-simulator omogućava posetiocima da trasu svih pet bečkih metro-linija dožive sa mesta vozača. Posetioci muzeja mogu da preuzmu i ulogu konduktera. U muzeju je takođe izložen autobus koji je 1976. godine pri rušenju mosta Rajhsbrike pao u Dunav.

Foto: © Johannes Zinner

Ulaznica u muzej košta 6 evra za odrasle, za decu od 15 do 18 godina - 4 evra a za decu do 15. godine je ulaz slobodan.

Za sve posetioce muzeja organizovan je prevoz - oldtajmeri dovoze goste direktno iz centra grada do muzeja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.