Izvor: Tanjug

Profesorka književnosti, putopisac, putnik na biciklu, Snežana Radojičić, koja je na dva točka prevalila 31.000 kilometara oko sveta, vraća se u Srbiju i sutra će u REX-u održati prvu tribinu o ovoj vrsti putovanja, a već 1. septembra kreće na put po Srbiji, najavila je Turistička organizacija Srbije.

Nakon Slovačke, Karpata, Balkana, Srednje, Centralne i Južne Azije, Dalekog Istoka stigavši najistočnije do Pekinga, a najsevernije do Sibira, Radojičić dolazi u Srbiju u želji da je obiđe na biciklu i iskustva podeli sa sunarodnicima.

Pre nekoliko godina na put oko sveta biciklom krenula je sa saputnikom Amerikancem i rute po Srbiji, prvenstveno deo Eurovelo 6, opisala je u svom romanu "Zakotrljaj me oko sveta".

Roman opisuje naš narod i zemlju viđenu očima inostranog gosta, kao veoma pozitivno iskustvo.

Ovog puta, počevši od 1. septembra Radojičić ponovo kreće u obilazak Srbije biciklom i poziva sve zainteresovane da joj se pridruže na dan ili na duže, koliko su u mogućnosti.

Zadržavajući se u svakom mestu koje obiđe, Snežana će držati i tribine o ovoj vrsti putovanja.

Iz Beograda će krenuti sa dvojicom slovenačkih saputnika, od kojih je jedan već pet godina na putu oko sveta, a drugi se vraća sa svoje ture po Bliskom Istoku.

Putopise, reportaže i priče sa ovog putovanja moguće je pratiti na www.snezanaradojicic.com, portalu B92, kao i FB profilu Put oko sveta biciklom.

Ova specifična promocija lepota aktivnog putovanja sprovodi se uz podršku Turističke organizacije Srbije i lokalnih turističkih organizacija.

Foto: www.snezanaradojicic.com

.

Foto: www.snezanaradojicic.com

.

Foto: www.snezanaradojicic.com

.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.