Izvor: M. JANKOVIÆ

Autor: {"id":250109,"id_news":880501,"name":"","surname":"M. JANKOVI\u00c6"}

Za one kojima odlazak na more ne predstavlja samo desetodnevno uživanje na plaži već požele i da prošetaju, promene nekoliko gradova i klimu - susedna Crna Gora je idealno mesto gde mogu da “pobegnu” na aktivan odmor.

Foto: Raymond Zoller / Flickr.com

Po obali i kopnu, na površini od 300 kilometara, za nekoliko dana turisti mogu da zađu među ušuškane planine nad Cetinjem i Podgoricom, da se kupaju u jednom od najlepših jezera Balkana, Skadarskom, ali i da se provode u novom luksuznom klubu u Portomontenegru.

Od Cetinjskog manastira, preko Biljarde, dvora kralja Nikole i spomenika Ivanu Crnojeviću, turisti mogu da nastave put ka brdima Lovćena.

Posetioci koji vape za mirnim odmorom, pre no što stignu do plaža na kojima zabava ne prestaje, trebalo bi da posete i najveće crnogorsko jezero i otkriju njegove skrivene čari. Jedno od mesta koje treba posetiti je i selo Poseljani. Nekada razvijeno stecište mlinara, danas je skoro opustelo, pa samo nekoliko meštana pokušava da mu upije život.

- Oko 20 vodenica radilo je kao fabrike - priča jedan od troje preostalih Poseljanina Boško Lubarda. - Imali smo kockarnice, kafane, svakodnevno su dolazile lađe i donosile žito za mlinove. Kako su mlinovi uništeni, ostali smo samo ja i još jedna porodica. Oni meni daju sir, ja njima rakiju. Robna razmena.

Poseljani izlaze na Skadarsko jezero, a nedavno su dobili i restoran. Poseta ovom mestu, gde može da se prespava, idealna je prilika da se proba domaća, crnogorska kuhinja i osluškuje - život prirode.

Provod je na plažama

Letovališta Crne Gore idealna su za okrepljenje i provod.

- Sezona je veoma dobra - kaže Sanela Kahrović, direktor “Budvanske rivijere”. - Među svim gostima, na drugom mestu po brojnosti nalaze se posetioci iz Srbije. Naši hotelski kompleksi stalno povećavaju kvalitet svojih usluga, i to turisti znaju da cene. “Slovenska plaža” u Budvi najveći je hotel, ima više od 1.100 smeštajnih kapaciteta i veliku posećenost. Uskoro otvaramo i renovirani hotel u Petrovcu, na koji smo izuzetno ponosni.

Izvor: Novosti.rs

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.