Izvor: Tanjug

U Exit kampu u Novom Sadu, koji je smešten na prošlogodišnjoj lokaciji između Spensa i stadiona "Karađorđe", danas je do podne "useljeno" 3.200 gostiju najboljeg muzičkog festivala u Evropi.

Prema rečima portparola Exit kampa Miljane Vučković očekuje se da će kamp, čiji je kapacitet 5.000 mesta, do večeras biti potpuno popunjen.

"Najbrojniji gosti su iz Bugarske, Rumunije i Hrvatske, a van regiona imamo prilično velike grupe tradicionalnih gostiju koji dolaze iz Velike Britanije i Holandije", rekla je Vučković Tanjugu.

Ona je kazala da se iz godine u godinu povećava broj zemalja iz kojih dolaze gosti u Exitov kamp, pa tako ove godine po prvi put će u kampu biti smešteni "Egzitaši " iz Bocvane i Tadžikistana.

-- Pročitajte i Danas počinje 15. Exit --

Pored toga, u kamp je stigao veliki broj volontera iz inostranstva među kojima su najbrojniji Grci, koji su jutros stigli sa dva autobusa. Exit kamp je, inače, počeo sa radom 7. jula i biće otvoren do 16. jula.

Foto: Jaroslav Pap / Tanjug

"Od samog otvaranja kampa posetioci na raspolaganju imaju tuševe sa toplom vodom, toalete, umivaonike, a neprekidno je angažoivana sluzba Hitne pomoći, vatrogasci i obezbeđenje", rekla je Vučkovićeva.

Ona je dodala da joj je u Hitnoj pomoći rečeno da je u kampu tokom noći bilo nekoliko manjih intervencija i da se uglavnom radilo o saniranju žuljeva, ogrebotina i oderotina.

-- Pročitajte i Radio B92 na Exit festivalu --

Na ulazu u kamp tokom celog dana je prilično velika gužva, a čekanje na regulisanje papirologije oko smeštaja "u špicevima", prema rečima Vučković, je do pola sata.

Muzički festival Exit, koji se održava po 15. put na Petrovaradinskoj tvrđavi, počinje večeras, a zvezde prve večeri je čuveni sastav Pet Shop Boys. Exit će u Novom Sadu trajati do 13. jula, a onda nastavak muzičke žurke sledi na Sea dance festivalu na plažu Jaz u Budvi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.