Izvor: Tanjug

Udruženje Srpsko vino, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i JKP Beogradske pijace, organizovaće 5. i 6. jula kulturološko vinski festival na Velom trgu u Zemunu, u okviru menifestacije Dan Dunava.

Vinski festival će se održavati u periodu od 18. do 23 časa, saopštili su organizatori, dodajući da se ova manifestacija organizuje uz podršku opštine Zemun, Udruženja somelijera Srbije, Udruženja vinara i vinogradara Srbije, Privredne komore Beograda i Sekretarijata za privredu Grada Beograda.

U Skupštini Beograda biće tim povodom sutra biti održana konferencija za novinare na kojoj će govoriti i zamenik gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović. U okviru manifestacije održaće se humanitarna aukcija arhivskih vina, 4. jula od 19 časova, u svečanoj sali Starog dvora, a ostvaren prihod biće uplaćen na namenski račun grada Beograda za postradale od poplava.

Manifestaciju Dan Dunava ustanovila je u Beču 2003. godine Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav, a od 2004. se svake godine slavi 29. juna u svih 14 zemalja Dunavskog regiona, sa zadatkom da promoviše zaštitu te reke i racionalnu upotrebu vode.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.