Izvor: B92

Ne verujte svemu što pročitate u turističkim vodičima. Naime, pojedina mjesta koja se preporučuju kao hit destinacije se veoma precenjena i ne zaslužuju vaše vreme i novac.

Huffington Post predstavlja deset destinacija koje će vas više razočarati nego oduševiti:

Gibraltar

Britanska teritorija na dnu Iberijskog poluostrva nije ni britanska ni španska. Moglo bi se reći da je najgore od obe nacije. Ako planirate da posetite Gibraltar, spremite se na dugotrajna čekanja na granicama, a i kada stignete nećete imati puno toga da vidite osim dosadnih stenovitih područja, lažnih britanskih pabova i divljih majmuna koji vrebaju turiste.

Nijagarini vodopadi (američka strana)

Kanađani su dobili mnogo bolju stranu Nijagarinih vodopada tako da vredi preći granicu i uživati u fascinantnom pogledu. Ako ostanete na američkoj strani, nećete biti oduševljeni.

Okrug “Temple Bar” u Dablinu

Glavni grad Irske je fascinantan, sa prekrasnom arhitekturom, poznatim fakultetima i mnoštvom zelenih površina. Tu su i mnoge druge stvari za videti i raditi. Ipak, nije svaki deo Dablina tako očaravajuć. Naime, postoje delovi grada, poput okruga Temple Bar, koje treba izbegavati po svaku cenu jer tu možete videti samo mnogo pijanaca.

Frankfurt; Foto: Carsten Frenzl/Flickr.com

Holivud, Kalifornija

Holivud ima sve ako pod tim podrazumevate agresivne ljude obučene kao likovi iz filmova koji će tražiti da im platite za fotografiju s njima. Ne postoji nijedan razlog zašto biste želeli da posetiti Holivud osim ako niste paparaco.

Naso, Bahami

Blizu milion putnika sa kruzera poseti Naso svake godine. Zapitajte se da li stvarno želite da idete na mesto krcato turistima?! Osim toga, TripAdvisor savetuje da se pripremite na konstantno "maltretiranje" prosjaka za novac.

Frankfurt, Nemačka

To je grad sa ogromnim finansijskim okruzima koji su poprilično dosadni, posebno noću kada je sve zatvoreno. A ceo Frankfurt je jedan veliki finansijski distrikt koji nema mnogo toga da ponudit turistima željnim zabave.

401k Limits/Flickr.com

Kazablanka, Maroko

Mnogi međunarodni letovi vode u Maroko. Ovo je veoma komercijalan grad sa mnoštvom poslovnih zgrada zbog koga ga oni koji su ga posetili nazivaju gradom bez duše. Ako želite nezaboravno i jedinstveno iskustvo, posetite ostatak Maroka.

Las Vegas, Nevada

Nema depresivnijeg mesta od onog unutar kazina u tri sata ujutro. Fluorescentna svetla, debeli dim cigareta i smrad očaja ne pružaju odmor iz snova. Kockali ili ne, budite spremni da iz Vegasa odete dosta siromašniji, jer su cene hrane vrtoglavo visoke, a ulaznica za svaki šou precenjena.

Ostrvo slobode u Nujorku

Potrebno je stajati u previše redova da bi se došlo do ove svetski poznate statue (Kip slobode), a kada konačno stignete do nje nećete naći mnogo zabavnih stvari koje možete da radite.

Volt Dizni Vorld, Florida

Preskup provod u ogromnom parku gde ćete biti okruženi vriskom tuđe dece ne zvuči tako dobro kao što izgleda na fotografijama sa nasmejanim Diznijevim junacima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.