Izvor: P. N.

Autor: {"id":233232,"id_news":837880,"name":"","surname":"P. N."}

Naš grad je bio, a biće to i ubuduće destinacija širokog srca za sve dobronamerne putnike, pa samim tim i pripadnike gej populacije, rekao je za “Novosti” direktor Turističke oganizacije Kotor Mirza Krcić.

- Nas interesuje turista, a njegova seksualna orijentacija je njegova lična stvar. U Kotoru i Kotoranima pripadnici gej populacije će uvek imati dobre, korektne i kulturne domaćine, kao i mogućnost za dobar provod, nakon čega očekujemo da se puni lepih utisaka ovde uvek iznova vraćaju i preporuče nas u zemljama iz kojih dolaze - poručio je Krcić.

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji u interesu razvoja partnerskog odnosa između vlasti i LGBT zajednice na promociji ljudskih prava, Kotor je postao prvi grad u Crnoj Gori koji je potpisao jedan dokument o zaštiti i unapređenju položaja ovih osoba u društvu. Krcić podseća da je prošle godine Kotor bio domaćin kruzeru “Selebriti siluet” , koji je dovezao 2.456 putnika, uglavnom pripadnika LGBT populacije.

- Siguran sam da će dobar primer potpisanog Memoranduma sa opštinom Kotor biti početak potpisivanja ovakvih dokumenata i sa ostalim lokalnim upravama u Crnoj Gori. Želimo tamo gde ljudi žive da se osećaju sigurnim, bezbednim, da im ni po kakvom osnovu ne budu uskraćena bilo kakva, posebno ne ljudska prava - istakao je ministar za ljudska prava Suad Numanović.

Izvor: Novosti.rs

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.