Izvor: nytimes.com

Poznati američki dnevni list Njujork Tajms objavio je tekst pod naslovom "52 mesta koja morate posetiti u 2014." u kome se na 42. mestu našla Subotica, i to zbog čuvenih vina.

"Balkansko poluostrvo ima kulturu ispijanja vina koja datira stotinama godina unazad ali su ratovi i politički nemiri u poslednjih 30 godina razorili srpske vinograde", piše u preporuci poseti Subotice Njujork Tajms.

"Do pre deset godina, Srbija nije proizvodila vino koje je moglo da zadovoljno internacionalne standarde, međutim napredak je sada više nego primetan. Nedavno je oživljen subotičko-horgoški vinski region na severnoj granici sa Mađarskom. Palićka vinska ruta privlači domaće vinske turiste koji provode dane isprobavajuči lokalni kaberne sovinjoj u vinskim podrumima", stoji na u opisu Subotice na sajtu ovog lista.

Foto: Klovovi / Flickr.com

Prema listi Njujork Tajmsa u 2014. godini nikako ne bi trebalo da propustite, od prvog ka desetom: Kejptaun (Južnoafrička Reublika), Krajstčerč (Novi Zeland), Severna obala (Kalifornija), obala Albanije, predgrađe Los Anđelesa, Namibija, Ekvador, Kvang Binj (Vijetnam), Pert (Australija) i Roterdam (Holandija).

Iza Subotice, od 42-52. mesta, su: Helsinger (Danska), Kartmel (Engleska), Nepal, Beč, Sijem Reap (Kambodža), Varaždin, Sent Petersburg (Florida), Belize, Nova Kaledonija i Nijagarini vodopadi.

Grupa novinara Njujork tajmsa izabrala je destinacije iz celog sveta koje preporučuje u 2014. godini, rukovodeći se kriterijumima kao što su kulturna baština, prirodne lepote, hrana, plaže i sport.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.